Sardinkové sendviče

Netradiční sendviče, které vám zachutnají, pokud máte rádi rybí maso.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    741 KCal

    34 %

    31 %

  • Energie

    3102 KJ

    34 %

    31 %

  • Sacharidy

    31,7 g

    36 %

    32 %

  • Vláknina

    3,2 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    67,2 g

    107 %

    99 %

  • Tuky

    37,9 g

    58 %

    54 %

  • nasycené

    7,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Pak je oloupeme, prolisujeme nebo nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme nasekané čerstvé bylinky, mletou paprikou, rozetřený česnek a vejce. Zpracujeme hladké těsto.
  2. Sardinky omyjeme, odstraníme hlavu a páteř a zbavíme je kostí. Vykostěnou sardinku rozložíme naplocho kůží dolů, položíme na ni placičku z bramborové hmoty, přikryjeme druhou sardinkou a okraje ryb přitiskneme k sobě.
  3. Celý balíček opatrně obalíme v hladké mouce a smažíme na rozpáleném oleji. Podáváme ozdobené citronem nebo limetkou.
Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.