Sardinkové sendviče
Netradiční sendviče, které vám zachutnají, pokud máte rádi rybí maso.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
741 KCal
34 %
31 %
-
Energie
3102 KJ
34 %
31 %
-
Sacharidy
31,7 g
36 %
32 %
-
Vláknina
3,2 g
11 %
11 %
-
Bílkoviny
67,2 g
107 %
99 %
-
Tuky
37,9 g
58 %
54 %
-
nasycené
7,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Pak je oloupeme, prolisujeme nebo nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme nasekané čerstvé bylinky, mletou paprikou, rozetřený česnek a vejce. Zpracujeme hladké těsto.
- Sardinky omyjeme, odstraníme hlavu a páteř a zbavíme je kostí. Vykostěnou sardinku rozložíme naplocho kůží dolů, položíme na ni placičku z bramborové hmoty, přikryjeme druhou sardinkou a okraje ryb přitiskneme k sobě.
- Celý balíček opatrně obalíme v hladké mouce a smažíme na rozpáleném oleji. Podáváme ozdobené citronem nebo limetkou.