Salát s olihněmi

Salát s olihněmi, který osvěží a zasytí zároveň.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

1 PORCE +

Pro 4 osoby potřebujete:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1501 KCal

    68 %

    63 %

  • Energie

    6278 KJ

    68 %

    63 %

  • Sacharidy

    126,6 g

    144 %

    127 %

  • Vláknina

    46,4 g

    155 %

    155 %

  • Bílkoviny

    85,7 g

    136 %

    126 %

  • Tuky

    62,1 g

    95 %

    89 %

  • nasycené

    10,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Chilli papričku očistíme, zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno. Olihně dobře očistíme, omyjeme a osušíme. Pak je nakrájíme na kroužky a posypeme grilovacím kořením. V pánvi rozpálíme olej, olihně na něm z obou stran krátce orestujeme, přidáme česnek s papričkami a promícháme. Pak olihně i se šťávou dáme do salátové mísy.
  2. Rukolu a špenát očistíme, dobře propláchneme a necháme okapat, popřípadě natrháme na menší kousky. Fazole scedíme. Z limetky vymačkáme šťávu. Rukolu, špenát i fazole přidáme do mísy a opatrně promícháme. Ochutíme limetkovou šťávou a oregánem, podle chuti osolíme a ihned podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Smažené sýrové kuličky se šunkou

S touto večeří sklidíte doma velký úspěch.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.