Rybí špízy

Milujete v létě grilovat? Tak to musíte zkusit tento recept.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Na přípravu špízů:

Na zálivku:

Na dokončení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    759 KCal

    35 %

    32 %

  • Energie

    3177 KJ

    35 %

    32 %

  • Sacharidy

    4,5 g

    5 %

    4 %

  • Vláknina

    1,1 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    30,3 g

    48 %

    45 %

  • Tuky

    68,7 g

    106 %

    98 %

  • nasycené

    1,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rybí maso nakrájíme na větší kousky o velikosti 2 až 3 cm. Papriky očistíme a nakrájíme je na zhruba stejně velké kostky. Všechny nakrájené suroviny postupně střídavě napichujeme na jehly. Hotové špízy osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem.
  2. Gril nebo grilovací pánev rozpálíme a špízy grilujeme ze všech stran dozlatova.
  3. Mezitím v misce promícháme majonézu s chilli pastou a 2 lžičkami citronové šťávy. Hotové špízy posypeme sezamem a podáváme s připravenou omáčkou, pečivem a listovým salátkem.
Autor:

Podobné recepty

Masové špízky s letním bramborovým salátem

Inspirujte se receptem na letní grilovačku.

Špízy na dětskou party

Překvapte děti na oslavě těmito špízy.

Pórková polévka se špízy z játrového sýra

Jednoduchý oběd, který zvládne i začátečník.

Špíz z amura

Máte rádi ryby? Udělejte si k obědu tyto špízy.

Roládky na špízu

Roládky na špízu jsou nejlepší se šťouchanými bramborami.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.