Ingredience
Postup
- Očištěný pórek nakrájíme na kolečka a necháme ho zesklovatět na rozehřátém másle v hrnci. Asi 1/4 pórku vyjmeme a necháme stranou, zbylý zalijeme vínem a mícháme, dokud se tekutina neodpaří.
- Pórek zaprášíme moukou a promícháme. Vše zalijeme vývarem a necháme zvolna vařit.
- Asi po 15 minutách polévku rozmixujeme. Zjemníme ji smetanou a prohřejeme. Vrátíme do ní orestovaný pórek, který jsme si nechali stranou, dochutíme ji solí, pepřem a muškátovým oříškem a odstavíme.
- Chléb nakrájíme na větší kostičky a zvolna ho opečeme na rozehřátém oleji v pánvi. Pak ho vyjmeme a v pánvi rychle orestujeme játrový sýr. Kostičky chleba i sýra napícháme na špejle. Špízy podáváme k pórkovému krému.

















