Pórková polévka se špízy z játrového sýra

Jednoduchý oběd, který zvládne i začátečník.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    641 KCal

    29 %

    27 %

  • Energie

    2683 KJ

    29 %

    27 %

  • Sacharidy

    28,1 g

    32 %

    28 %

  • Vláknina

    4,4 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    21,0 g

    33 %

    31 %

  • Tuky

    46,5 g

    72 %

    66 %

  • nasycené

    23,4 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Očištěný pórek nakrájíme na kolečka a necháme ho zesklovatět na rozehřátém másle v hrnci. Asi 1/4 pórku vyjmeme a necháme stranou, zbylý zalijeme vínem a mícháme, dokud se tekutina neodpaří.
  2. Pórek zaprášíme moukou a promícháme. Vše zalijeme vývarem a necháme zvolna vařit.
  3. Asi po 15 minutách polévku rozmixujeme. Zjemníme ji smetanou a prohřejeme. Vrátíme do ní orestovaný pórek, který jsme si nechali stranou, dochutíme ji solí, pepřem a muškátovým oříškem a odstavíme.
  4. Chléb nakrájíme na větší kostičky a zvolna ho opečeme na rozehřátém oleji v pánvi. Pak ho vyjmeme a v pánvi rychle orestujeme játrový sýr. Kostičky chleba i sýra napícháme na špejle. Špízy podáváme k pórkovému krému.
Autor:

Podobné recepty

Masové špízky s letním bramborovým salátem

Inspirujte se receptem na letní grilovačku.

Špízy na dětskou party

Překvapte děti na oslavě těmito špízy.

Špíz z amura

Máte rádi ryby? Udělejte si k obědu tyto špízy.

Roládky na špízu

Roládky na špízu jsou nejlepší se šťouchanými bramborami.

Pestrý špíz z pečeného masa

Špíz je jednoduchý, ale neodolatelný pokrm plný chuti.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.