Pestrý špíz z pečeného masa

Špíz je jednoduchý, ale neodolatelný pokrm plný chuti.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    583 KCal

    27 %

    24 %

  • Energie

    2441 KJ

    27 %

    24 %

  • Sacharidy

    14,9 g

    17 %

    15 %

  • Vláknina

    4,2 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    54,6 g

    87 %

    80 %

  • Tuky

    33,9 g

    52 %

    48 %

  • nasycené

    14,5 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vepřové maso omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme a rozetřeme se solí. Česnekovou pastou potřeme celý povrch masa.
  2. Maso vložíme do pekáčku s rozpuštěným sádlem, posypeme lžičkou pálivé papriky, sekaným estragonem, podlijeme masovým vývarem a upečeme v troubě vyhřáté na 220°C doměkka.
  3. Párky oloupeme a nakrájíme na kolečka. Papriky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na proužky, oloupanou cibuli na kolečka.
  4. Upečené maso nakrájíme na kostky a spolu s kolečky párků a nakrájenou zeleninou nabodáme na špízové jehly. (Nemáme-li kovové špízy, můžeme použít dřevěné špejle, které na jednom konci nožem seřízneme do špičky.)
  5. Připravené špízy položíme na plech, potřeme je rozpuštěným máslem a v elektrické troubě s grilem zprudka ogrilujeme. Špízy podáváme s bílým pečivem, hořčicí, kečupem, ozdobené listy řapíkatého celeru a chilli papričkami.
Autor:

Podobné recepty

Masové špízky s letním bramborovým salátem

Inspirujte se receptem na letní grilovačku.

Špízy na dětskou party

Překvapte děti na oslavě těmito špízy.

Pórková polévka se špízy z játrového sýra

Jednoduchý oběd, který zvládne i začátečník.

Špíz z amura

Máte rádi ryby? Udělejte si k obědu tyto špízy.

Roládky na špízu

Roládky na špízu jsou nejlepší se šťouchanými bramborami.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.