Pestrý špíz z pečeného masa
Špíz je jednoduchý, ale neodolatelný pokrm plný chuti.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
583 KCal
27 %
24 %
-
Energie
2441 KJ
27 %
24 %
-
Sacharidy
14,9 g
17 %
15 %
-
Vláknina
4,2 g
14 %
14 %
-
Bílkoviny
54,6 g
87 %
80 %
-
Tuky
33,9 g
52 %
48 %
-
nasycené
14,5 g
-
trans-mastné
0,3 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Vepřové maso omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme a rozetřeme se solí. Česnekovou pastou potřeme celý povrch masa.
- Maso vložíme do pekáčku s rozpuštěným sádlem, posypeme lžičkou pálivé papriky, sekaným estragonem, podlijeme masovým vývarem a upečeme v troubě vyhřáté na 220°C doměkka.
- Párky oloupeme a nakrájíme na kolečka. Papriky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na proužky, oloupanou cibuli na kolečka.
- Upečené maso nakrájíme na kostky a spolu s kolečky párků a nakrájenou zeleninou nabodáme na špízové jehly. (Nemáme-li kovové špízy, můžeme použít dřevěné špejle, které na jednom konci nožem seřízneme do špičky.)
- Připravené špízy položíme na plech, potřeme je rozpuštěným máslem a v elektrické troubě s grilem zprudka ogrilujeme. Špízy podáváme s bílým pečivem, hořčicí, kečupem, ozdobené listy řapíkatého celeru a chilli papričkami.