Pochoutkový kapr

Vylepšete vašeho štědrovečerního kapra s pomocí našeho receptu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    424 KCal

    19 %

    18 %

  • Energie

    1774 KJ

    19 %

    18 %

  • Sacharidy

    8,1 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    4,5 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    45,3 g

    72 %

    67 %

  • Tuky

    22,5 g

    35 %

    32 %

  • nasycené

    5,6 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Šunku a slaninu nakrájíme na delší úzké špalíčky. Filety z kapra očistíme a pod kůží prošpikujeme slaninou, šunkou a mraženým hráškem.
  2. Porce ryby nasolíme a rozložíme do pekáčku. Přilijeme k nim olej a trochu vody a v troubě je při 180 °C pečeme asi 20 minut. Pórek očistíme a podélně nakrájíme na dlouhé nudličky. Rajčátka omyjeme a překrojíme napůl.
  3. Upečeného kapra vyjmeme z pekáčku a uchováme teplého. Výpek přelijeme do kastrůlku, přidáme k němu máslo a rozehřejeme ho. Poté na něm orestujeme pórek s rajčátky. Zeleninu osolíme, opepříme a podáváme jako přílohu k rybě.
Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.