Pochoutkový kapr
Vylepšete vašeho štědrovečerního kapra s pomocí našeho receptu.
Postup
- Šunku a slaninu nakrájíme na delší úzké špalíčky. Filety z kapra očistíme a pod kůží prošpikujeme slaninou, šunkou a mraženým hráškem.
- Porce ryby nasolíme a rozložíme do pekáčku. Přilijeme k nim olej a trochu vody a v troubě je při 180 °C pečeme asi 20 minut. Pórek očistíme a podélně nakrájíme na dlouhé nudličky. Rajčátka omyjeme a překrojíme napůl.
- Upečeného kapra vyjmeme z pekáčku a uchováme teplého. Výpek přelijeme do kastrůlku, přidáme k němu máslo a rozehřejeme ho. Poté na něm orestujeme pórek s rajčátky. Zeleninu osolíme, opepříme a podáváme jako přílohu k rybě.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
424 KCal
19 %
18 %
-
Energie
1774 KJ
19 %
18 %
-
Sacharidy
8,1 g
9 %
8 %
-
Vláknina
4,5 g
15 %
15 %
-
Bílkoviny
45,3 g
72 %
67 %
-
Tuky
22,5 g
35 %
32 %
-
nasycené
5,6 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA