Ovarové prkénko s křenem

Chystáte posezení s rodinou nebo přáteli u sklenky piva? Pak bude toto pohoštění důstojnou a chválenou volbou.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 150 min

Ingredience

8 PORCE +

K podávání:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    321 KCal

    15 %

    13 %

  • Energie

    1344 KJ

    15 %

    13 %

  • Sacharidy

    2,3 g

    3 %

    2 %

  • Vláknina

    3,1 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    40,2 g

    64 %

    59 %

  • Tuky

    16,2 g

    25 %

    23 %

  • nasycené

    4,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Zeleninu oloupeme, dáme do kastrolu s vodou, přivedeme k varu. Pak přidáme vepřové koleno, jazyky a srdce, bobkový list, nové koření a osolíme.
  2. Vaříme na mírném plameni asi 90 až 120 minut, aby bylo maso zcela měkké. Pak vše vyjmeme a dáme na podnos, jazyky ponoříme do studené vody a oloupeme je.
  3. Jazyky zbavíme podjazyčí a necháme je chvilku prohřát ve vývaru. Pak je nakrájíme na plátky. Uvařené koleno a srdce rozkrojíme na kusy.
  4. Maso servírujeme na prkénku s nakrájenými kyselými okurkami, hořčicí, nastrouhaným křenem a čerstvým pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.