Mrkvový cromesquis

Cromesquis je pokrm francouzského původu, který má podobu smažené kroketky plněné jemnou směsí.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

bez chladnutí

Ingredience

12 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    139 KCal

    6 %

    6 %

  • Energie

    581 KJ

    6 %

    6 %

  • Sacharidy

    18,4 g

    21 %

    18 %

  • Vláknina

    1,8 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    3,8 g

    6 %

    6 %

  • Tuky

    5,2 g

    8 %

    7 %

  • nasycené

    2,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Nakrájenou mrkev uvaříme v 800 ml osolené vody asi 10 minut doměkka. Poté ji rozmixujeme se špetkou soli, římským kmínem a máslem. Za stálého míchání 15 minut pomalu vaříme.
  2. V míse promícháme smetanu a zázvor. Jakmile pyré vychladne, vytvoříme kuličky a uprostřed vydlabeme prstem důlek.
  3. Důlek naplníme smetanovo-zázvorovou směsí a zabalíme. Kuličky obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a poté ve strouhance.
  4. Na rozpáleném arašídovém oleji pak jednotlivé kuličky opékáme asi 5 minut. Cromesquis můžeme podávat například posypané mletým pepřem a s listovým salátem.
Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.