Kukuřičná polévka s chilli olejem

Zdravá polévka, která vás snadno zasytí.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    481 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2013 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    53,8 g

    61 %

    54 %

  • Vláknina

    6,9 g

    23 %

    23 %

  • Bílkoviny

    9,6 g

    15 %

    14 %

  • Tuky

    24,0 g

    37 %

    34 %

  • nasycené

    7,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli a brambory oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno, brambory na kostičky. Čtyři lžíce oleje nahřejeme v kastrolu, přisypeme nakrájenou cibuli a orestujeme. Po 3 minutách přidáme brambory, společně ještě 3 minuty restujeme, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a přidáme bobkový list, přivedeme k varu.
  2. Kukuřičné klasy opečeme v pánvi na zbylém oleji ze všech stran dozlatova, poté ostrým nožem ořízneme zrna, přidáme je do polévky a část si necháme na ozdobu.
  3. Polévku vaříme asi 20 minut a poté rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Přecedíme přes cedník, vrátíme ji do kastrolu, zjemníme smetanou a podle chuti osolíme a opepříme. Před podáváním ozdobíme petrželkou a zakápneme chilli olejem.
Autor:

Podobné recepty

Bílá zelná polévka s klobásou

V sychravém počasí přijde teplá polévka vhod.

Polévka z brokolice a špenátu

Pokud máte rádi polévky, tak musíte ochutnat i tuto.

Petrželový krém s jablky

Tato netradiční polévka vám jistě zachutná.

Dýňová polévka s karamelovými jablíčky

Vyzkoušejte podzimní polévku ze sladkých i slaných surovin.

Pastinákový krém podle @kuchtyna_cz

Není nad to se s příchodem chladnějšího počasí prohřát vydatnou polévkou. Petržel je někdy obtížné...

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.