Kokosový beránek

K Velikonocům patří i pečení sladkého beránka.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

16 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    153 KCal

    7 %

    6 %

  • Energie

    641 KJ

    7 %

    6 %

  • Sacharidy

    21,9 g

    25 %

    22 %

  • Vláknina

    0,7 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    4,0 g

    6 %

    6 %

  • Tuky

    5,5 g

    9 %

    8 %

  • nasycené

    2,0 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Žloutky vyšleháme s polovinou krupicového cukru a vanilkovým cukrem do pěny. Bílky vyšleháme se zbylým cukrem na pevný sníh. Obě hmoty lehce spojíme a pak vmícháme kokos, prosátou mouku s kypřicím práškem do pečiva, a nakonec rozpuštěné vlažné máslo.
  2. Formu předem vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou. Naplníme těstem a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 45 minut. Po upečení necháme beránka ve formě krátce vychladnout a vyklopíme na kovovou mřížku. Před podáváním pocukrujeme.
Autor:

Podobné recepty

Kefírový beránek

Pro vláčnější těsto přidejte do velikonočního beránka kefír.

Kakaový velikonoční beránek

Beránek k Velikonocům prostě patří.

Bezlepkový beránek

I lidé s bezlepkovou dietou si mohou pochutnat na tradičním velikonočním beránkovi.

Polévaný piškotový beránek

Ozdobte váš velikonoční stůl piškotovým beránkem s polevou.

Makový beránek

Vyhrajte si s pečením velikonočních pochutin.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.