Kokosový beránek
K Velikonocům patří i pečení sladkého beránka.
Postup
- Žloutky vyšleháme s polovinou krupicového cukru a vanilkovým cukrem do pěny. Bílky vyšleháme se zbylým cukrem na pevný sníh. Obě hmoty lehce spojíme a pak vmícháme kokos, prosátou mouku s kypřicím práškem do pečiva, a nakonec rozpuštěné vlažné máslo.
- Formu předem vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou. Naplníme těstem a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 45 minut. Po upečení necháme beránka ve formě krátce vychladnout a vyklopíme na kovovou mřížku. Před podáváním pocukrujeme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
153 KCal
7 %
6 %
-
Energie
641 KJ
7 %
6 %
-
Sacharidy
21,9 g
25 %
22 %
-
Vláknina
0,7 g
2 %
2 %
-
Bílkoviny
4,0 g
6 %
6 %
-
Tuky
5,5 g
9 %
8 %
-
nasycené
2,0 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA