Bezlepkový beránek
I lidé s bezlepkovou dietou si mohou pochutnat na tradičním velikonočním beránkovi.
Postup
- Změklé máslo vyšleháme s cukrem, nastrouhanou kůrou a žloutky do pěny. Bílky vyšleháme se špetkou soli na pevný sníh. Pak obě hmoty lehce spojíme a vmícháme polovinu mouky, mletý mák, kefír, pak zbylou mouku s kypřicím práškem do pečiva. Vše zlehka promícháme.
- Formu na beránka vymažeme tukem a vysypeme rýžovou polohrubou moukou. Pak ji naplníme těstem a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 45 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout ve formě a pak vyklopíme na kovovou mřížku.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
305 KCal
14 %
13 %
-
Energie
1276 KJ
14 %
13 %
-
Sacharidy
27,9 g
32 %
28 %
-
Vláknina
4,4 g
15 %
15 %
-
Bílkoviny
8,0 g
13 %
12 %
-
Tuky
17,0 g
26 %
24 %
-
nasycené
7,6 g
-
trans-mastné
0,3 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA