Jehněčí špízy s česnekovým bramborem

Jehněčí maso je báječnou jarní i velikonoční pochoutkou. Zkuste tyto pikantní špízy.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    419 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1754 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    29,4 g

    33 %

    29 %

  • Vláknina

    5,6 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    46,0 g

    73 %

    68 %

  • Tuky

    11,8 g

    18 %

    17 %

  • nasycené

    4,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Omyté brambory nakrájíme na tenké plátky, ale neprokrajujeme bramboru až na konec. Přendáme na plech s pečicím papírem, zakapeme olejem a posypeme nasekaným česnekem.
  2. Osolíme je a opepříme a pečeme při 200 °C asi 30 minut. Kýtu nakrájíme na kousky, dáme do mísy, přidáme kmín, harissu, česnek, sůl, pepř, šťávu, papriku, olej a promícháme.
  3. Maso napíchneme na špízy a krátce z obou stran opečeme. Přendáme do pekáčku a pečeme při 200 °C asi 15 minut. Poté zakryjeme alobalem a necháme odpočinout.
  4. Rajčata nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a přidáme špízy. Přelijeme je výpekem a přidáme brambory.
Autor:

Podobné recepty

Masové špízky s letním bramborovým salátem

Inspirujte se receptem na letní grilovačku.

Špízy na dětskou party

Překvapte děti na oslavě těmito špízy.

Pórková polévka se špízy z játrového sýra

Jednoduchý oběd, který zvládne i začátečník.

Jehněčí hřbet s kroupami

Máte rádi jehněčí maso? Pokud ano, vyzkoušejte tento slavnostní recept.

Špíz z amura

Máte rádi ryby? Udělejte si k obědu tyto špízy.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.