Zabijačkový guláš
Zabijačkový guláš jako od babičky – poctivý, voňavý a plný chuti.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
493 KCal
22 %
21 %
-
Energie
2062 KJ
22 %
21 %
-
Sacharidy
9,2 g
10 %
9 %
-
Vláknina
1,5 g
5 %
5 %
-
Bílkoviny
31,5 g
50 %
46 %
-
Tuky
36,3 g
56 %
52 %
-
nasycené
9,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Očištěné maso a vnitřnosti omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Cibule a česnek oloupeme, cibuli pokrájíme nadrobno, česnek utřeme.
- V kastrolu rozpálíme sádlo a cibuli s česnekem na něm dozlatova opečeme. Přidáme kousky masa s vnitřnostmi a zprudka je ze všech stran orestujeme. Když se vydusí puštěná šťáva, směs osolíme, okořeníme pepřem a kmínem, zaprášíme sladkou paprikou a podlijeme vývarem. Pod pokličkou dusíme asi 45 minut.
- Když je maso téměř měkké, necháme šťávu vysmahnout na tuk a zaprášíme ji moukou. Osmahneme, zalijeme trochou vývaru a vaříme do úplného změknutí masa.