Zabijačkový guláš

Zabijačkový guláš jako od babičky – poctivý, voňavý a plný chuti.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    493 KCal

    22 %

    21 %

  • Energie

    2062 KJ

    22 %

    21 %

  • Sacharidy

    9,2 g

    10 %

    9 %

  • Vláknina

    1,5 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    31,5 g

    50 %

    46 %

  • Tuky

    36,3 g

    56 %

    52 %

  • nasycené

    9,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Očištěné maso a vnitřnosti omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Cibule a česnek oloupeme, cibuli pokrájíme nadrobno, česnek utřeme.
  2. V kastrolu rozpálíme sádlo a cibuli s česnekem na něm dozlatova opečeme. Přidáme kousky masa s vnitřnostmi a zprudka je ze všech stran orestujeme. Když se vydusí puštěná šťáva, směs osolíme, okořeníme pepřem a kmínem, zaprášíme sladkou paprikou a podlijeme vývarem. Pod pokličkou dusíme asi 45 minut.
  3. Když je maso téměř měkké, necháme šťávu vysmahnout na tuk a zaprášíme ji moukou. Osmahneme, zalijeme trochou vývaru a vaříme do úplného změknutí masa.
Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.