Vykrajované bezlepkové sušenky na hrnečky

Roztomilé sušenky, které dokonale ozdobí váš hrneček.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 55 min

bez odležení

Ingredience

16 PORCE +

Na zdobení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    233 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    975 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    31,4 g

    36 %

    31 %

  • Vláknina

    2,5 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    3,8 g

    6 %

    6 %

  • Tuky

    9,7 g

    15 %

    14 %

  • nasycené

    4,7 g

  • trans-mastné

    0,8 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mouku a cukr prosijeme. Přidáme vejce, na kousky nakrájené změklé máslo a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do folie a necháme 2 hodiny odpočinout v chladu
  2. Odležené těsto rozválíme na plát silný asi 3?mm. Vykrájíme z něj formičkami různé tvary a naskládáme je na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 8 minut. Poté je necháme úplně vychladnout.
  3. Fondant rozválíme na tenký plát. Vykrájíme z něj formičkami stejné tvary jako u sušenek a rozpuštěnou čokoládovou polevou je přilepíme na upečené sušenky.
Autor:

Podobné recepty

Ovesné sušenky

Místo kupovaných sušenek si vychutnejte jejich zdravější verzi upečenou doma.

Velikonoční cookies

Nabídněte koledníkům domácí velikonoční sušenky.

Plněné sušenky

Tento jednoduchý, ale delikátní dezert zaručeně ohromí vaše hosty.

Bezlepkové želé v čokoládě

Inspirace na vánoční cukroví pro celiaky.

Velikonoční máslové sušenky

Obdarujte velikonoční koledníky domácím cukrovím.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.