Bezlepkové želé v čokoládě

Inspirace na vánoční cukroví pro celiaky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

bez tuhnutí

Ingredience

16 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    47 KCal

    2 %

    2 %

  • Energie

    198 KJ

    2 %

    2 %

  • Sacharidy

    3,3 g

    4 %

    3 %

  • Vláknina

    1,7 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    1,5 g

    2 %

    2 %

  • Tuky

    2,8 g

    4 %

    4 %

  • nasycené

    1,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat.
  2. Maliny dáme do kastrůlku a podlijeme 50 ml vody. Přivedeme k varu a necháme rozvařit.
  3. Pak propasírujeme přes husté sítko. Vlijeme zpět do kastrolku a zahřejeme. Pak přidáme nabobtnalou želatinu a rozmícháme. Nalijeme do silikonového tvořítka na led (3x3 cm). Necháme v chladničce do druhého dne ztuhnout. Pak vyjmeme z tvořítka.
  4. Čokoládu rozpustíme nad horkou vodní lázní a polijeme jí kostky želé. Než čokoláda ztuhne, ozdobíme lístkem růže.
Autor:

Podobné recepty

Vánoční bezlepkové čepičky

Jste bezlepkář? Upečte si toto speciální vánoční cukroví.

Bezlepkové čepičky

Výborné cukroví bez lepku.

Bezlepkové sušenkové perníčky

Napečte na Vánoce senzační bezlepkové perníčky.

Mandlové makronky s ořechovým krémem

Tyto makronky potěší především milovníky oříšků.

Vykrajované bezlepkové sušenky na hrnečky

Roztomilé sušenky, které dokonale ozdobí váš hrneček.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.