Bezlepkové želé v čokoládě
Inspirace na vánoční cukroví pro celiaky.
Vaření 45 min
bez tuhnutí
Postup
- Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat.
- Maliny dáme do kastrůlku a podlijeme 50 ml vody. Přivedeme k varu a necháme rozvařit.
- Pak propasírujeme přes husté sítko. Vlijeme zpět do kastrolku a zahřejeme. Pak přidáme nabobtnalou želatinu a rozmícháme. Nalijeme do silikonového tvořítka na led (3x3 cm). Necháme v chladničce do druhého dne ztuhnout. Pak vyjmeme z tvořítka.
- Čokoládu rozpustíme nad horkou vodní lázní a polijeme jí kostky želé. Než čokoláda ztuhne, ozdobíme lístkem růže.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
47 KCal
2 %
2 %
-
Energie
198 KJ
2 %
2 %
-
Sacharidy
3,3 g
4 %
3 %
-
Vláknina
1,7 g
6 %
6 %
-
Bílkoviny
1,5 g
2 %
2 %
-
Tuky
2,8 g
4 %
4 %
-
nasycené
1,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA