Bezlepkové čepičky

Výborné cukroví bez lepku.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez chladnutí

Ingredience

40 PORCE +

Poleva:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    162 KCal

    7 %

    7 %

  • Energie

    676 KJ

    7 %

    7 %

  • Sacharidy

    15,0 g

    17 %

    15 %

  • Vláknina

    3,4 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    3,7 g

    6 %

    5 %

  • Tuky

    9,0 g

    14 %

    13 %

  • nasycené

    1,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Oříšky a 200 g mandlí nasekáme najemno. Hřebíček rozdrtíme v hmoždíři. Vejce vyšleháme s oběma druhy cukru do pěny.
  2. Přidáme hřebíček, skořici, nastrouhaný muškátový oříšek a citronovou kůru. Přisypeme nasekané mandle a oříšky, 100 g nadrobno nakrájené pomerančové kůry a 100 g nakrájených kandovaných třešní. Vše dobře promícháme.
  3. Na plech vyložený pečicím papírem rozložíme kulaté bezlepkové oplatky. Z připraveného těsta na ně lžící děláme malé hromádky. Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 20 minut. Po upečení necháme vychladnout na kovové mřížce.
  4. Z bílků, citronové šťávy a moučkového cukru utřeme hladkou lesklou polevu. Ještě vlažné cukroví potřeme pomocí štětce polevou. Ozdobíme zbylými mandlemi, kandovanými třešněmi nebo pomerančovou kůrou.
Autor:

Podobné recepty

Bezlepkové želé v čokoládě

Inspirace na vánoční cukroví pro celiaky.

Vánoční bezlepkové čepičky

Jste bezlepkář? Upečte si toto speciální vánoční cukroví.

Bezlepkové sušenkové perníčky

Napečte na Vánoce senzační bezlepkové perníčky.

Mandlové makronky s ořechovým krémem

Tyto makronky potěší především milovníky oříšků.

Vykrajované bezlepkové sušenky na hrnečky

Roztomilé sušenky, které dokonale ozdobí váš hrneček.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.