Ingredience
Postup
- Oříšky a 200 g mandlí nasekáme najemno. Hřebíček rozdrtíme v hmoždíři. Vejce vyšleháme s oběma druhy cukru do pěny.
- Přidáme hřebíček, skořici, nastrouhaný muškátový oříšek a citronovou kůru. Přisypeme nasekané mandle a oříšky, 100 g nadrobno nakrájené pomerančové kůry a 100 g nakrájených kandovaných třešní. Vše dobře promícháme.
- Na plech vyložený pečicím papírem rozložíme kulaté bezlepkové oplatky. Z připraveného těsta na ně lžící děláme malé hromádky. Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 20 minut. Po upečení necháme vychladnout na kovové mřížce.
- Z bílků, citronové šťávy a moučkového cukru utřeme hladkou lesklou polevu. Ještě vlažné cukroví potřeme pomocí štětce polevou. Ozdobíme zbylými mandlemi, kandovanými třešněmi nebo pomerančovou kůrou.

















