Bezlepkové čepičky
Výborné cukroví bez lepku.
Vaření 60 min
bez chladnutí
Postup
- Oříšky a 200 g mandlí nasekáme najemno. Hřebíček rozdrtíme v hmoždíři. Vejce vyšleháme s oběma druhy cukru do pěny.
- Přidáme hřebíček, skořici, nastrouhaný muškátový oříšek a citronovou kůru. Přisypeme nasekané mandle a oříšky, 100 g nadrobno nakrájené pomerančové kůry a 100 g nakrájených kandovaných třešní. Vše dobře promícháme.
- Na plech vyložený pečicím papírem rozložíme kulaté bezlepkové oplatky. Z připraveného těsta na ně lžící děláme malé hromádky. Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 20 minut. Po upečení necháme vychladnout na kovové mřížce.
- Z bílků, citronové šťávy a moučkového cukru utřeme hladkou lesklou polevu. Ještě vlažné cukroví potřeme pomocí štětce polevou. Ozdobíme zbylými mandlemi, kandovanými třešněmi nebo pomerančovou kůrou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
162 KCal
7 %
7 %
-
Energie
676 KJ
7 %
7 %
-
Sacharidy
15,0 g
17 %
15 %
-
Vláknina
3,4 g
11 %
11 %
-
Bílkoviny
3,7 g
6 %
5 %
-
Tuky
9,0 g
14 %
13 %
-
nasycené
1,7 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA