Velikonoční máslové sušenky
Obdarujte velikonoční koledníky domácím cukrovím.
Postup
- Mouku prosejeme s moučkovým cukrem, přidáme najemno namleté mandle, na malé kousky nakrájené máslo a žloutky. Vše zpracujeme rukama na hladké nelepivé těsto. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do chladničky na 30 minut odpočinout.
- Poté rozválíme na plát silný 3 mm a vykrájíme tvary vajíček. Rozložíme na plechy vyložené pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 15 minut. Po upečení necháme vychladnout na kovové mřížce.
- Bílek utřeme s cukrem a citronovou šťávou na hladkou polevu. Polevu obarvíme potravinářskými barvami a vajíčka libovolně ozdobíme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
72 KCal
3 %
3 %
-
Energie
300 KJ
3 %
3 %
-
Sacharidy
9,6 g
11 %
10 %
-
Vláknina
0,3 g
1 %
1 %
-
Bílkoviny
1,1 g
2 %
2 %
-
Tuky
3,1 g
5 %
4 %
-
nasycené
1,6 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA