Vepřový řízek v ovesných vločkách

Zkuste zdravější variantu řízků.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    222 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    928 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    3,5 g

    4 %

    4 %

  • Vláknina

    0,1 g

    0 %

    0 %

  • Bílkoviny

    35,4 g

    56 %

    52 %

  • Tuky

    7,3 g

    11 %

    10 %

  • nasycené

    1,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vepřovou kýtu očistíme a nakrájíme na plátky. Naklepeme je, osolíme a opepříme.
  2. Vejce rozklepneme do misky, rozšleháme je a rozředíme mlékem. Přidáme mouku, sůl a vyšleháme hladké těstíčko. Do druhé misky nasypeme vločky.
  3. Maso nejprve namočíme do těstíčka, necháme ho lehce okapat a pak ho obalíme ve vločkách.
  4. Připravené řízky usmažíme v rozehřátém oleji z obou stran dozlatova. Poté je necháme okapat na papírovém ubrousku. Podáváme je s vařenými brambory, dušenou zeleninou a plátkem citronu.
Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.