Vepřové výpečky se špenátem

Vepřové výpečky s křupavou kůrkou a šťavnatým masem si rychle zamilujete.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 110 min

Ingredience

4 PORCE +

Na špenát:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    802 KCal

    36 %

    33 %

  • Energie

    3356 KJ

    36 %

    33 %

  • Sacharidy

    6,1 g

    7 %

    6 %

  • Vláknina

    3,7 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    32,6 g

    52 %

    48 %

  • Tuky

    71,2 g

    110 %

    102 %

  • nasycené

    16,4 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme lžičku kmínu a promícháme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, dáme do pekáčku a přisypeme ochucené maso.
  2. Pečeme při 160 °C asi 30 minut. Přilijeme 200 ml vody a za občasného míchání pečeme dalších 50 minut. Cibuli a česnek na špenát oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  3. Špenát omyjeme a necháme okapat. Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli i česnek, po 3 minutách přidáme špenát. Restujeme zprudka, aby nepustil moc vody.
  4. Osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Restujeme ho 3 minuty. Hotové výpečky se špenátem podáváme například s chlupatými knedlíky.
Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.