Ingredience
Postup
- Vepřové maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Chilli papričky opláchneme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nasekáme nadrobno. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme šikmo na menší špalíčky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cukrový hrášek očistíme a spaříme ve vařící vodě. Klíčky opláchneme po tekoucí vodou a necháme okapat.
- V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm zprudka opečeme. Přidáme chilli papričky, cibulku, česnek, hrášek i výhonky mungo. Teplotu snížíme a směs na mírném ohni za občasného promíchání asi 5 minut podusíme.
- V kastrůlku zahřejeme rýžové víno, sójovou i ústřičnou omáčku. Solamyl rozmícháme v trošce studené vody dohladka a omáčku zahustíme. Dochutíme solí a pepřem.
- Omáčku přilijeme k masovým nudličkám a vše krátce na mírném ohni povaříme. Směs rozdělíme na talíře a podáváme s divokou rýží posypanou čerstvými bylinkami.

















