Vepřové nudličky s klíčky a zeleninou
Máte rádi Asii? Tak to musíte ochutnat i tento recept.
Postup
- Vepřové maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Chilli papričky opláchneme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nasekáme nadrobno. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme šikmo na menší špalíčky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cukrový hrášek očistíme a spaříme ve vařící vodě. Klíčky opláchneme po tekoucí vodou a necháme okapat.
- V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm zprudka opečeme. Přidáme chilli papričky, cibulku, česnek, hrášek i výhonky mungo. Teplotu snížíme a směs na mírném ohni za občasného promíchání asi 5 minut podusíme.
- V kastrůlku zahřejeme rýžové víno, sójovou i ústřičnou omáčku. Solamyl rozmícháme v trošce studené vody dohladka a omáčku zahustíme. Dochutíme solí a pepřem.
- Omáčku přilijeme k masovým nudličkám a vše krátce na mírném ohni povaříme. Směs rozdělíme na talíře a podáváme s divokou rýží posypanou čerstvými bylinkami.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
318 KCal
14 %
13 %
-
Energie
1329 KJ
14 %
13 %
-
Sacharidy
21,4 g
24 %
21 %
-
Vláknina
9,3 g
31 %
31 %
-
Bílkoviny
32,5 g
52 %
48 %
-
Tuky
9,7 g
15 %
14 %
-
nasycené
1,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA