Vepřové kotlety s jablky

Lahodná kombinace, která zpestří každodenní oběd i slavnostní večeři.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    438 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1834 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    6,4 g

    7 %

    6 %

  • Vláknina

    0,6 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    39,2 g

    62 %

    58 %

  • Tuky

    27,1 g

    42 %

    39 %

  • nasycené

    8,6 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Očištěné kotlety propícháme vidličkou a jemně naklepeme. Po obou stranách posypeme solí a pepřem. V pekáči rozpustíme sádlo a kotlety na něm po obou stranách orestujeme.
  2. Jablka omyjeme, překrojíme na půl a z každé půlky odstraníme jádřince. Na každou kotletu položíme půlku jablka a posypeme je mírně cukrem.
  3. Pekáč s kotletami vložíme do trouby předehřáté na 190 °C, trochu podlijeme, přikryjeme pokličkou a pečeme asi 20 minut. V průběhu pečení přeléváme kotlety šťávou a dle potřeby případně znovu podlijeme. Po 20 minutách odstraníme pokličku a kotlety ještě asi 15 minut necháme dopéct za občasného přelévání šťávou. Upečené kotlety podáváme s rýži.
Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.