Vepřové kotlety s jablky
Lahodná kombinace, která zpestří každodenní oběd i slavnostní večeři.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
438 KCal
20 %
18 %
-
Energie
1834 KJ
20 %
18 %
-
Sacharidy
6,4 g
7 %
6 %
-
Vláknina
0,6 g
2 %
2 %
-
Bílkoviny
39,2 g
62 %
58 %
-
Tuky
27,1 g
42 %
39 %
-
nasycené
8,6 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Očištěné kotlety propícháme vidličkou a jemně naklepeme. Po obou stranách posypeme solí a pepřem. V pekáči rozpustíme sádlo a kotlety na něm po obou stranách orestujeme.
- Jablka omyjeme, překrojíme na půl a z každé půlky odstraníme jádřince. Na každou kotletu položíme půlku jablka a posypeme je mírně cukrem.
- Pekáč s kotletami vložíme do trouby předehřáté na 190 °C, trochu podlijeme, přikryjeme pokličkou a pečeme asi 20 minut. V průběhu pečení přeléváme kotlety šťávou a dle potřeby případně znovu podlijeme. Po 20 minutách odstraníme pokličku a kotlety ještě asi 15 minut necháme dopéct za občasného přelévání šťávou. Upečené kotlety podáváme s rýži.