Vepřová plec s kysaným zelím a dýní

Inspirujte se receptem na dobrý oběd.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    195 KCal

    9 %

    8 %

  • Energie

    816 KJ

    9 %

    8 %

  • Sacharidy

    12,8 g

    15 %

    13 %

  • Vláknina

    5,0 g

    17 %

    17 %

  • Bílkoviny

    21,6 g

    34 %

    32 %

  • Tuky

    5,4 g

    8 %

    8 %

  • nasycené

    1,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli oloupeme, dva kusy nakrájíme nahrubo a dáme do pekáčku. Přidáme kysané zelí, podlijeme 100 ml vody. Přidáme osolené, opepřené a okmínované maso a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 90 minut.
  2. Dýni zbavíme semínek a nakrájíme ji na kostky. Měkké maso vyjmeme a uložíme do alobalu. Do pekáčku nakrájenou přidáme dýni a společně pečeme dalších 20 minut.
  3. Hotovou pečenou dýni vyndáme. Maso si natrháme vidličkou na menší kousky, vmícháme ke směsi se zelím a dýní a podáváme ozdobené čerstvou petrželkou.
Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.