Vepřová plec s kysaným zelím a dýní
Inspirujte se receptem na dobrý oběd.
Postup
- Cibuli oloupeme, dva kusy nakrájíme nahrubo a dáme do pekáčku. Přidáme kysané zelí, podlijeme 100 ml vody. Přidáme osolené, opepřené a okmínované maso a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 90 minut.
- Dýni zbavíme semínek a nakrájíme ji na kostky. Měkké maso vyjmeme a uložíme do alobalu. Do pekáčku nakrájenou přidáme dýni a společně pečeme dalších 20 minut.
- Hotovou pečenou dýni vyndáme. Maso si natrháme vidličkou na menší kousky, vmícháme ke směsi se zelím a dýní a podáváme ozdobené čerstvou petrželkou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
195 KCal
9 %
8 %
-
Energie
816 KJ
9 %
8 %
-
Sacharidy
12,8 g
15 %
13 %
-
Vláknina
5,0 g
17 %
17 %
-
Bílkoviny
21,6 g
34 %
32 %
-
Tuky
5,4 g
8 %
8 %
-
nasycené
1,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA