Ingredience
Postup
- Z vlažného mléka, droždí, lžičky cukru a lžíce mouky připravíme kvásek a necháme ho vzejít.
- Zbylou mouku prosijeme se solí, přidáme zbylý cukr, žloutky, rozpuštěné máslo, podle chuti muškátový oříšek a vykynutý kvásek. Vše zpracujeme na pevné těsto a necháme na teplém místě vykynout.
- Vykynuté těsto znovu propracujeme a rozkrájíme na 19 kousků. Jeden odložíme stranou a zbylé rozválíme na dlouhé tenké válečky, které po třech spleteme do copů. Zbylé těsto rozkrájíme na kousky. Copy pevně omotáme na koncích kouskem těsta a vytvoříme tak pomlázky.
- Pomlázky necháme vykynout, přendáme je na vymazaný plech a potřeme žloutkem rozšlehaným s trochou vody. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190 °C dozlatova. Hotové pomlázky necháme vychladnout a dozdobíme je barevnými stužkami.

















