Velikonoční pomlázky

Vyzdobte velikonoční stůl jedlými pomlázkami.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    539 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2254 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    80,1 g

    91 %

    80 %

  • Vláknina

    3,5 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    12,4 g

    20 %

    18 %

  • Tuky

    18,0 g

    28 %

    26 %

  • nasycené

    9,9 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z vlažného mléka, droždí, lžičky cukru a lžíce mouky připravíme kvásek a necháme ho vzejít.
  2. Zbylou mouku prosijeme se solí, přidáme zbylý cukr, žloutky, rozpuštěné máslo, podle chuti muškátový oříšek a vykynutý kvásek. Vše zpracujeme na pevné těsto a necháme na teplém místě vykynout.
  3. Vykynuté těsto znovu propracujeme a rozkrájíme na 19 kousků. Jeden odložíme stranou a zbylé rozválíme na dlouhé tenké válečky, které po třech spleteme do copů. Zbylé těsto rozkrájíme na kousky. Copy pevně omotáme na koncích kouskem těsta a vytvoříme tak pomlázky.
  4. Pomlázky necháme vykynout, přendáme je na vymazaný plech a potřeme žloutkem rozšlehaným s trochou vody. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190 °C dozlatova. Hotové pomlázky necháme vychladnout a dozdobíme je barevnými stužkami.
Autor:

Podobné recepty

Čokoládové dortíčky s mandlemi

Vánoce se už pomalu blíží. S jakým cukrovím začnete vy?

Hruškový koláč s oříškovou drobenkou

Jemný a vláčný koláč, který kombinuje sladkost zralých hrušek s křupavou oříškovou drobenkou.

Měkké perníčky

Tyto perníčky nemusíte nechávat dlouho rozležet, budou hned měkké.

Citronovo-banánový chlebík

Svěží chlebíček, který je ideální jako odpolední svačinka.

Žloutkové obdélníčky s ořechy

Upečte si žloutkové obdélníčky s ořechy, které vás okouzlí svou jemností.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.