Velikonoční kuře s nádivkou

nehodnoceno

Upečte si na slavnostní velikonoční oběd toto lahodné kuře s jarní nádivkou.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

4 PORCE +

Na nádivku:

Na kuře:

Na přílohu:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1392 KCal

    63 %

    58 %

  • Energie

    5823 KJ

    63 %

    58 %

  • Sacharidy

    71,5 g

    81 %

    71 %

  • Vláknina

    10,1 g

    34 %

    34 %

  • Bílkoviny

    70,4 g

    112 %

    103 %

  • Tuky

    89,8 g

    138 %

    128 %

  • nasycené

    36,1 g

  • trans-mastné

    0,9 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Na nádivku si nakrájíme den staré rohlíky na malé kousky a krátce je opečeme v rozpálené troubě. V mléce rozmícháme vejce, sůl a pepř. Opečené rohlíky pak namočíme do mléka s vejci, vmícháme bylinky nasekané nadrobno a směsí naplníme vnitřek omytého kuřete. Zbylou nádivku pak naplníme do máslem vymazaných zapékacích formiček.
  2. Celé kuře osolíme a potřeme rozpuštěným máslem. Křídla kuřete založíme pod tělo a nohy pevně svážeme bavlněným provázkem. Kuře dáme do pekáčku, podlijeme asi 80 ml vody a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 80 minut podle velikosti kuřete. Během pečení kuře potíráme výpekem.
  3. Po 30 minutách pečení přidáme do pekáčku ke kuřeti rozpůlené brambory potřené máslem a posypané solí. Společně pečeme asi 50 minut. Před koncem pečení vložíme do trouby také zapékací misky s nádivkou a dopékáme asi 15 minut společně dozlatova.
  4. Mezitím si na zbylém rozehřátém másle zlehka opečeme hrášek, cherry rajčátka a oloupanou a rozpůlenou baby mrkvičku. Osolíme a servírujeme společně s kuřetem.
Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.