Vánoční punč

Jste po vánoční procházce zmrzlí? Zahřejte se teplým punčem.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 15 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    204 KCal

    9 %

    8 %

  • Energie

    853 KJ

    9 %

    8 %

  • Sacharidy

    27,4 g

    31 %

    27 %

  • Vláknina

    1,0 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    0,5 g

    1 %

    1 %

  • Tuky

    0,2 g

    0 %

    0 %

  • nasycené

    0,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Okraje skleniček namočíme v troše vody, pak je obalíme v cukru a krustičku necháme ztuhnout.
  2. Do hrnce nalijeme 300 ml vody, přidáme zbylý cukr, citronovou šťávu a necháme přejít varem.
  3. Pak plamen ztlumíme, přilijeme červené víno, whisky a rum. Nápoj zahřejeme téměř k bodu varu, ale nevaříme ho.
  4. Citron i jablko omyjeme. Citron nakrájíme na kolečka. Z jablka odstraníme jádřinec a dužinu nakrájíme na měsíčky. Ovoce vložíme do hotového punče a necháme prohřát. Punč rozdělíme do připravených skleniček a ihned podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Rosery

Vynikající alkoholický nápoj doplněný výbornou šťávou z aloe vera.

Sea of Love

Dopřejte svému mlsnému jazýčku tento vynikající a vyváženy drink.

Borůvková limonáda

V horkých letních dnech není na osvěžení nic lepšího, než borůvková limonáda, dozdobená čerstvými...

Guava Paloma

Zjednodušenou verzi oblíbeného koktejlu si snadno připravíte i doma.

Ledový čaj z letních jablek

Osvěžte se v horkých dnech tímto ledovým čajem.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.