Borůvková limonáda

V horkých letních dnech není na osvěžení nic lepšího, než borůvková limonáda, dozdobená čerstvými mátovými lístky.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 25 min

bez chladnutí

Ingredience

6 PORCE +

Rozpis na 6 sklenic po 200 ml:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    112 KCal

    5 %

    5 %

  • Energie

    469 KJ

    5 %

    5 %

  • Sacharidy

    27,7 g

    31 %

    28 %

  • Vláknina

    1,0 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    0,2 g

    0 %

    0 %

  • Tuky

    0,2 g

    0 %

    0 %

  • nasycené

    0,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Borůvky dobře propláchneme a zbavíme nečistot. Do hrnce nalijeme 250 ml vody, přisypeme krupicový cukr pozvolna za stálého míchání zahříváme. Jakmile se cukr rozpustí, přidáme borůvky, šťávu z 1 citronu a necháme ještě asi 5 minut provařit.
  2. Jakmile borůvky změknou, stáhneme rozvar z ohně a propasírujeme ho přes jemný cedník. Borůvkový sirup necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
  3. Zchladlý sirup rozdělíme do čistých sklenic a doplníme do tří čtvrtin výše sklenic ledovou tříští. Přidáme celé borůvky a sklenice dolijeme vychlazenou perlivou vodou. Dozdobíme lístky čerstvé máty a ihned podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Ledový čaj z letních jablek

Osvěžte se v horkých dnech tímto ledovým čajem.

Melounová limonáda s jahodami

Tento nápoj je prostě symbolem horkých letních dní. Šťavnatý meloun a sladké jahody, to je...

Jahodový sirup podle Markéty Marešové

Sirup, který si můžete uchovat i na zimu, až vás přepadne chuť na jahody.

Květ lásky

Chystáte letní oslavu? Nezapomeňte na osvěžující drinky.

Mrkvový nápoj s křenem

Dodejte si rychlé vitamíny s pomocí našeho nápoje.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.