Ingredience
Postup
- Sterilovanou zeleninu scedíme a nálev případně dolijeme vodou tak, abychom měli objem 200 ml. Tekutinu pak vlijeme do hrnce, přidáme želatinu a mícháme, dokud se nerozpustí. Pak ji necháme ještě 10 minut nabobtnat.
- Nabobtnalou želatinu za stálého míchání zahříváme na mírném plameni, dokud se zcela nerozpustí. Pak hrnce odstavíme z ohně a necháme krátce zchladnout.
- Okapanou zeleninu, vejce a salám nakrájíme na kostičky, smícháme s majonézou, solí a pepřem. Směs přelijeme mírně zchladlým želatinovým nálevem a důkladně promícháme.
- Formu na srnčí hřbet o rozměru cca 26x10 cm vyložíme potravinářskou fólií a naplníme připravenou hmotou. Necháme zatuhnout v chladu nejlépe přes noc. Pak ji rozkrájíme na plátky a podáváme např. se zeleninou a pečivem.

















