Vaječná tlačenka

Tradiční vaječná tlačenka je chutná a vizuálně atraktivní varianta klasické masové tlačenky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

bez tuhnutí

Ingredience

12 PORCE +

Rozpis na cca 12 porcí (cca 24 plátků):

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    156 KCal

    7 %

    7 %

  • Energie

    653 KJ

    7 %

    7 %

  • Sacharidy

    1,5 g

    2 %

    1 %

  • Vláknina

    0,0 g

    0 %

    0 %

  • Bílkoviny

    5,0 g

    8 %

    7 %

  • Tuky

    14,5 g

    22 %

    21 %

  • nasycené

    1,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Sterilovanou zeleninu scedíme a nálev případně dolijeme vodou tak, abychom měli objem 200 ml. Tekutinu pak vlijeme do hrnce, přidáme želatinu a mícháme, dokud se nerozpustí. Pak ji necháme ještě 10 minut nabobtnat.
  2. Nabobtnalou želatinu za stálého míchání zahříváme na mírném plameni, dokud se zcela nerozpustí. Pak hrnce odstavíme z ohně a necháme krátce zchladnout.
  3. Okapanou zeleninu, vejce a salám nakrájíme na kostičky, smícháme s majonézou, solí a pepřem. Směs přelijeme mírně zchladlým želatinovým nálevem a důkladně promícháme.
  4. Formu na srnčí hřbet o rozměru cca 26x10 cm vyložíme potravinářskou fólií a naplníme připravenou hmotou. Necháme zatuhnout v chladu nejlépe přes noc. Pak ji rozkrájíme na plátky a podáváme např. se zeleninou a pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka patří ke každým Velikonocům.

Vaječná tlačenka

Máte doma hodně vajíček? Udělejte z nich tlačenku.

Vaječná tlačenka se zeleninou

Naučte se s naším receptem připravit tu nejlepší tlačenku.

Vaječná tlačenka

Ve velikonoční tlačence nesmí chybět vajíčka.

Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka je ideální jako studený předkrm.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.