Vaječná tlačenka

Ve velikonoční tlačence nesmí chybět vajíčka.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

bez tuhnutí

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    581 KCal

    26 %

    24 %

  • Energie

    2431 KJ

    26 %

    24 %

  • Sacharidy

    12,3 g

    14 %

    12 %

  • Vláknina

    3,8 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    21,9 g

    35 %

    32 %

  • Tuky

    48,4 g

    75 %

    69 %

  • nasycené

    2,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce uvaříme natvrdo, prudce zchladíme ve studené vodě a oloupeme. Tři vejce rozkrojíme, vyjmeme žloutky a rozmačkáme je vidličkou. Nálev z okurek smícháme s 200 ml vody a zahřejeme asi na 50 °C. Přidáme želatinu, rozmícháme a stáhneme z plotýnky.
  2. Rozmačkané žloutky promícháme s majonézou a po částech do nich vmícháme rozpuštěnou želatinu. Karotku, okurky, šunku, cibuli a bílky nakrájíme na kostičky. Hrášek a kukuřici propláchneme a necháme okapat. Vše nasypeme do majonézové hmoty, dochutíme solí, pepřem a promícháme.
  3. Formu na tlačenku vyložíme potravinářskou fólií tak, aby přečnívala přes okraj. Do formy nalijeme část směsi, do středu položíme celá vařená vejce a opatrně dolijeme zbylou směsí po okraj formy.
  4. Formu uzavřeme fólií, uložíme do chladničky a necháme přes noc ztuhnout. Pak vaječnou tlačenku nakrájíme na plátky a podáváme s čerstvým pečivem a zeleninovým salátem.
Autor:

Podobné recepty

Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka patří ke každým Velikonocům.

Vaječná tlačenka

Máte doma hodně vajíček? Udělejte z nich tlačenku.

Vaječná tlačenka se zeleninou

Naučte se s naším receptem připravit tu nejlepší tlačenku.

Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka je ideální jako studený předkrm.

Vaječná tlačenka

Tradiční vaječná tlačenka je chutná a vizuálně atraktivní varianta klasické masové tlačenky.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.