Ingredience
Postup
- Vejce uvaříme natvrdo. Zchladíme je studenou vodou a necháme vystydnout. Pak je oloupeme. Zeleninu vyklopíme do sítka a necháme ji okapat. Nálev si ponecháme. Želatinu rozmícháme ve vývaru a necháme ji nabotnat.
- Tři vejce nasekáme nadrobno, salám nakrájíme na malé kostičky. Vše vsypeme do mísy. Přidáme nakládanou zeleninu, petrželku, 50 ml nálevu ze zeleniny a majonézu.
- Želatinu zahřejeme (nesmí se vařit!) a necháme rozpustit. Pak ji odstavíme, necháme trochu zchladnout a přilijeme ji do mísy s ostatními surovinami. Vše důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem.
- Na dno formy na srnčí hřbet vlijeme naběračkou asi polovinu připravené směsi. Pak po celé délce rozložíme celá vejce. Zakryjeme je zbylou směsí. Formu postavíme do pekáčku, aby pevně stála, a uložíme ji do lednice. Tlačenku necháme ztuhnout. Před servírováním ji vyklopíme a nakrájíme.

















