Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka patří ke každým Velikonocům.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

bez tuhnutí

Ingredience

12 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    206 KCal

    9 %

    9 %

  • Energie

    860 KJ

    9 %

    9 %

  • Sacharidy

    9,2 g

    10 %

    9 %

  • Vláknina

    0,5 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    7,9 g

    13 %

    12 %

  • Tuky

    15,2 g

    23 %

    22 %

  • nasycené

    2,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce uvaříme natvrdo. Zchladíme je studenou vodou a necháme vystydnout. Pak je oloupeme. Zeleninu vyklopíme do sítka a necháme ji okapat. Nálev si ponecháme. Želatinu rozmícháme ve vývaru a necháme ji nabotnat.
  2. Tři vejce nasekáme nadrobno, salám nakrájíme na malé kostičky. Vše vsypeme do mísy. Přidáme nakládanou zeleninu, petrželku, 50 ml nálevu ze zeleniny a majonézu.
  3. Želatinu zahřejeme (nesmí se vařit!) a necháme rozpustit. Pak ji odstavíme, necháme trochu zchladnout a přilijeme ji do mísy s ostatními surovinami. Vše důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem.
  4. Na dno formy na srnčí hřbet vlijeme naběračkou asi polovinu připravené směsi. Pak po celé délce rozložíme celá vejce. Zakryjeme je zbylou směsí. Formu postavíme do pekáčku, aby pevně stála, a uložíme ji do lednice. Tlačenku necháme ztuhnout. Před servírováním ji vyklopíme a nakrájíme.
Autor:

Podobné recepty

Vaječná tlačenka

Máte doma hodně vajíček? Udělejte z nich tlačenku.

Vaječná tlačenka se zeleninou

Naučte se s naším receptem připravit tu nejlepší tlačenku.

Vaječná tlačenka

Ve velikonoční tlačence nesmí chybět vajíčka.

Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka je ideální jako studený předkrm.

Vaječná tlačenka

Tradiční vaječná tlačenka je chutná a vizuálně atraktivní varianta klasické masové tlačenky.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.