Vaječná tlačenka

Máte doma hodně vajíček? Udělejte z nich tlačenku.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

bez chlazení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    362 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1517 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    12,4 g

    14 %

    12 %

  • Vláknina

    0,0 g

    0 %

    0 %

  • Bílkoviny

    15,2 g

    24 %

    22 %

  • Tuky

    28,6 g

    44 %

    41 %

  • nasycené

    1,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce uvaříme natvrdo. Oloupeme je, čtyři necháme vcelku a dvě a nakrájíme na kostky. Větší kousky zeleniny překrojíme a v míse smícháme s nakrájenými vejci a majonézou. Podle návodu připravíme želatinu a smícháme se zbytkem surovin. Dochutíme solí a pepřem.
  2. Do čtyř kulatých zapékacích formiček dáme celé vejce a ihned přelijeme tuhnoucí směsí. Po vychladnutí necháme v lednici nejlépe přes noc ztuhnout.
Autor:

Podobné recepty

Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka patří ke každým Velikonocům.

Vaječná tlačenka se zeleninou

Naučte se s naším receptem připravit tu nejlepší tlačenku.

Vaječná tlačenka

Ve velikonoční tlačence nesmí chybět vajíčka.

Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka je ideální jako studený předkrm.

Vaječná tlačenka

Tradiční vaječná tlačenka je chutná a vizuálně atraktivní varianta klasické masové tlačenky.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.