Ingredience
Postup
- Vejce uvaříme natvrdo (8 minut). Zchladíme je ve studené vodě a oloupeme. Bylinky omyjeme, osušíme a lístky otrháme ze stonků. Mrkev nakrájíme na silnější nudličky a několik minut povaříme. Scedíme, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky stejně jako šunku a kapii.
- Želatinu nasypeme do studeného vývaru a necháme 10 minut nabobtnat. Pak ji zahříváme na teplé vodní lázni, dokud se úplně nerozpustí. Necháme ji zchladnout, pak do ní vmícháme majonézu s jogurtem, mrkev, šunku, kapii a klíčky.
- Do obdélníkové formy nalijeme první vrstvu aspiku, vysokou asi centimetr a půl, a necháme zatuhnout. Na ztuhlou vrstvu rozložíme vejce a zalijeme další vrstvou aspiku. Když zatuhne, dolijeme zbytek želatinové směsi. Vejce musí být úplně zalitá.
- Tlačenku necháme v chladničce úplně ztuhnout. Před vyklopením formu ponoříme na chvíli do teplé vody, aby šla tlačenka dobře vyklopit, a pak ji nakrájíme na plátky.

















