Vaječná tlačenka

Ze zbylých velikonočních vajec můžete vykouzlit například i tlačenku.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

bez tuhnutí

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    537 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2246 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    19,7 g

    22 %

    20 %

  • Vláknina

    4,0 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    21,0 g

    33 %

    31 %

  • Tuky

    37,3 g

    57 %

    53 %

  • nasycené

    3,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce uvaříme natvrdo (8 minut). Zchladíme je ve studené vodě a oloupeme. Bylinky omyjeme, osušíme a lístky otrháme ze stonků. Mrkev nakrájíme na silnější nudličky a několik minut povaříme. Scedíme, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky stejně jako šunku a kapii.
  2. Želatinu nasypeme do studeného vývaru a necháme 10 minut nabobtnat. Pak ji zahříváme na teplé vodní lázni, dokud se úplně nerozpustí. Necháme ji zchladnout, pak do ní vmícháme majonézu s jogurtem, mrkev, šunku, kapii a klíčky.
  3. Do obdélníkové formy nalijeme první vrstvu aspiku, vysokou asi centimetr a půl, a necháme zatuhnout. Na ztuhlou vrstvu rozložíme vejce a zalijeme další vrstvou aspiku. Když zatuhne, dolijeme zbytek želatinové směsi. Vejce musí být úplně zalitá.
  4. Tlačenku necháme v chladničce úplně ztuhnout. Před vyklopením formu ponoříme na chvíli do teplé vody, aby šla tlačenka dobře vyklopit, a pak ji nakrájíme na plátky.
Autor:

Podobné recepty

Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka patří ke každým Velikonocům.

Vaječná tlačenka

Máte doma hodně vajíček? Udělejte z nich tlačenku.

Vaječná tlačenka se zeleninou

Naučte se s naším receptem připravit tu nejlepší tlačenku.

Vaječná tlačenka

Ve velikonoční tlačence nesmí chybět vajíčka.

Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka je ideální jako studený předkrm.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.