Vaječná tlačenka
Ze zbylých velikonočních vajec můžete vykouzlit například i tlačenku.
Vaření 30 min
bez tuhnutí
Postup
- Vejce uvaříme natvrdo (8 minut). Zchladíme je ve studené vodě a oloupeme. Bylinky omyjeme, osušíme a lístky otrháme ze stonků. Mrkev nakrájíme na silnější nudličky a několik minut povaříme. Scedíme, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky stejně jako šunku a kapii.
- Želatinu nasypeme do studeného vývaru a necháme 10 minut nabobtnat. Pak ji zahříváme na teplé vodní lázni, dokud se úplně nerozpustí. Necháme ji zchladnout, pak do ní vmícháme majonézu s jogurtem, mrkev, šunku, kapii a klíčky.
- Do obdélníkové formy nalijeme první vrstvu aspiku, vysokou asi centimetr a půl, a necháme zatuhnout. Na ztuhlou vrstvu rozložíme vejce a zalijeme další vrstvou aspiku. Když zatuhne, dolijeme zbytek želatinové směsi. Vejce musí být úplně zalitá.
- Tlačenku necháme v chladničce úplně ztuhnout. Před vyklopením formu ponoříme na chvíli do teplé vody, aby šla tlačenka dobře vyklopit, a pak ji nakrájíme na plátky.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
537 KCal
24 %
22 %
-
Energie
2246 KJ
24 %
22 %
-
Sacharidy
19,7 g
22 %
20 %
-
Vláknina
4,0 g
13 %
13 %
-
Bílkoviny
21,0 g
33 %
31 %
-
Tuky
37,3 g
57 %
53 %
-
nasycené
3,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA