Vaječná tlačenka

Pokud vám zbyla uvařená vajíčka, udělejte z nich velikonoční tlačenku.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    693 KCal

    32 %

    29 %

  • Energie

    2901 KJ

    32 %

    29 %

  • Sacharidy

    9,7 g

    11 %

    10 %

  • Vláknina

    4,4 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    27,1 g

    43 %

    40 %

  • Tuky

    60,5 g

    93 %

    86 %

  • nasycené

    3,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme. Čtyři vejce stejně jako oloupanou cibuli a salám nakrájíme na malé kostičky. Z papriky odstraníme semena a nakrájíme ji na na krátké proužky. Brokolici rozebereme na malé růžičky, povaříme 3 minuty a ihned zchladíme pod studenou vodou.
  2. Mraženou zeleninu necháme na sítu rozmrznout. Pak ji vložíme do mísy, přidáme uvařenou brokolici, nakrájená vejce, salám, cibuli, majonézu a vše lehce promícháme.
  3. Ve 300 ml vody povaříme kostku masoxu. Do horkého vývaru vsypeme obsah sáčku želatiny a mícháme, až se rozpustí (už dále nevaříme!). Podle chuti přidáme ocet. Necháme vychladnout a až začne mírně tuhnout, vlijeme želatinu do mísy a vše opatrně, ale důkladně promícháme a osolíme.
  4. Část směsi naplníme do sáčku na tlačenku, vložíme celá vajíčka a dolijeme směsí. Sáček pevně zavážeme a necháme v lednici nejlépe do druhého dne ztuhnout. Hotovou tlačenku nakrájíme na plátky, ozdobíme salátem a podáváme s bílým pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka patří ke každým Velikonocům.

Vaječná tlačenka

Máte doma hodně vajíček? Udělejte z nich tlačenku.

Vaječná tlačenka se zeleninou

Naučte se s naším receptem připravit tu nejlepší tlačenku.

Vaječná tlačenka

Ve velikonoční tlačence nesmí chybět vajíčka.

Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka je ideální jako studený předkrm.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.