Vaječná tlačenka
Pokud vám zbyla uvařená vajíčka, udělejte z nich velikonoční tlačenku.
Postup
- Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme. Čtyři vejce stejně jako oloupanou cibuli a salám nakrájíme na malé kostičky. Z papriky odstraníme semena a nakrájíme ji na na krátké proužky. Brokolici rozebereme na malé růžičky, povaříme 3 minuty a ihned zchladíme pod studenou vodou.
- Mraženou zeleninu necháme na sítu rozmrznout. Pak ji vložíme do mísy, přidáme uvařenou brokolici, nakrájená vejce, salám, cibuli, majonézu a vše lehce promícháme.
- Ve 300 ml vody povaříme kostku masoxu. Do horkého vývaru vsypeme obsah sáčku želatiny a mícháme, až se rozpustí (už dále nevaříme!). Podle chuti přidáme ocet. Necháme vychladnout a až začne mírně tuhnout, vlijeme želatinu do mísy a vše opatrně, ale důkladně promícháme a osolíme.
- Část směsi naplníme do sáčku na tlačenku, vložíme celá vajíčka a dolijeme směsí. Sáček pevně zavážeme a necháme v lednici nejlépe do druhého dne ztuhnout. Hotovou tlačenku nakrájíme na plátky, ozdobíme salátem a podáváme s bílým pečivem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
693 KCal
32 %
29 %
-
Energie
2901 KJ
32 %
29 %
-
Sacharidy
9,7 g
11 %
10 %
-
Vláknina
4,4 g
15 %
15 %
-
Bílkoviny
27,1 g
43 %
40 %
-
Tuky
60,5 g
93 %
86 %
-
nasycené
3,1 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA