Ingredience
Postup
- Do hrnku nalijeme mléko a přidáme rozmixované vařené žloutky. Promícháme, přidáme práškovou želatinu a necháme 20 minut nabobtnat. Žloutkovou směs poté zahříváme, ale teplota nesmí přesáhnout 80 °C. Směs ochutíme solí, vegetou a octem a necháme chladnout, až začne pomalu tuhnout.
- Mezitím uvaříme vejce natvrdo. Vychladlé pokrájíme na větší kusy, dáme do mísy, přidáme rozmražený hrášek, mrkev, kukuřici, nakládaný zelený pepř. Vše opatrně promícháme, potom přidáme pomalu tuhnoucí želatinu, opět promícháme a ještě jako vláčnou hmotu nalijeme do vhodné formy.
- Vaječnou tlačenku dáme do chladničky ztuhnout, nejlépe přes noc. Hotovou tlačenku s formou na minutu ponoříme do teplé vodní lázně, pak ji lehce vyklopíme na talíř. Tlačenku zdobíme uvařeným vejcem a lístky řapíkatého celeru.

















