Vaječná tlačenka

Domácí tlačenka skvěle doplní vaši velikonoční tabuli.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Na ozdobu:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    327 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1369 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    21,5 g

    24 %

    22 %

  • Vláknina

    3,5 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    27,0 g

    43 %

    40 %

  • Tuky

    14,3 g

    22 %

    20 %

  • nasycené

    6,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do hrnku nalijeme mléko a přidáme rozmixované vařené žloutky. Promícháme, přidáme práškovou želatinu a necháme 20 minut nabobtnat. Žloutkovou směs poté zahříváme, ale teplota nesmí přesáhnout 80 °C. Směs ochutíme solí, vegetou a octem a necháme chladnout, až začne pomalu tuhnout.
  2. Mezitím uvaříme vejce natvrdo. Vychladlé pokrájíme na větší kusy, dáme do mísy, přidáme rozmražený hrášek, mrkev, kukuřici, nakládaný zelený pepř. Vše opatrně promícháme, potom přidáme pomalu tuhnoucí želatinu, opět promícháme a ještě jako vláčnou hmotu nalijeme do vhodné formy.
  3. Vaječnou tlačenku dáme do chladničky ztuhnout, nejlépe přes noc. Hotovou tlačenku s formou na minutu ponoříme do teplé vodní lázně, pak ji lehce vyklopíme na talíř. Tlačenku zdobíme uvařeným vejcem a lístky řapíkatého celeru.
Autor:

Podobné recepty

Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka patří ke každým Velikonocům.

Vaječná tlačenka

Máte doma hodně vajíček? Udělejte z nich tlačenku.

Vaječná tlačenka se zeleninou

Naučte se s naším receptem připravit tu nejlepší tlačenku.

Vaječná tlačenka

Ve velikonoční tlačence nesmí chybět vajíčka.

Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka je ideální jako studený předkrm.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.