Uzené zapečené v chlebovém těstě
Křupavé chlebové těsto obaluje šťavnaté uzené maso a při pečení se promění v dokonalou kombinaci křupavé kůrky a jemné náplně.
Stupeň obtížnosti
Střední
Vaření 120 min
bez kynutí
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
622 KCal
28 %
26 %
-
Energie
2602 KJ
28 %
26 %
-
Sacharidy
58,2 g
66 %
58 %
-
Vláknina
5,4 g
18 %
18 %
-
Bílkoviny
43,9 g
70 %
64 %
-
Tuky
21,5 g
33 %
31 %
-
nasycené
3,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Uzenou plec uvaříme doměkka a necháme vychladnout. V míse rozmícháme chlebovou směs se 400 ml vlažné vody a rukama vypracujeme těsto. Podle návodu na obalu ho necháme v pokojové teplotě kynout.
- Vykynuté těsto trochu rozválíme na vále a zabalíme do něj uvařené uzené maso. Bochánek vložíme do formy vymazané olejem, povrch posypeme hladkou moukou a necháme pod utěrkou ještě hodinu kynout.
- Troubu rozpálíme na 190 °C, vložíme do ní formu a pečeme 50 až 60 minut. Chléb vyklopíme z formy a necháme ho na mřížce zcela vychladnout. Pak ho nakrájíme na plátky.