Uzené zapečené v chlebovém těstě

Křupavé chlebové těsto obaluje šťavnaté uzené maso a při pečení se promění v dokonalou kombinaci křupavé kůrky a jemné náplně.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

bez kynutí

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    622 KCal

    28 %

    26 %

  • Energie

    2602 KJ

    28 %

    26 %

  • Sacharidy

    58,2 g

    66 %

    58 %

  • Vláknina

    5,4 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    43,9 g

    70 %

    64 %

  • Tuky

    21,5 g

    33 %

    31 %

  • nasycené

    3,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Uzenou plec uvaříme doměkka a necháme vychladnout. V míse rozmícháme chlebovou směs se 400 ml vlažné vody a rukama vypracujeme těsto. Podle návodu na obalu ho necháme v pokojové teplotě kynout.
  2. Vykynuté těsto trochu rozválíme na vále a zabalíme do něj uvařené uzené maso. Bochánek vložíme do formy vymazané olejem, povrch posypeme hladkou moukou a necháme pod utěrkou ještě hodinu kynout.
  3. Troubu rozpálíme na 190 °C, vložíme do ní formu a pečeme 50 až 60 minut. Chléb vyklopíme z formy a necháme ho na mřížce zcela vychladnout. Pak ho nakrájíme na plátky.
Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.