Ingredience
Postup
- Z kotlet odkrojíme tukovou vrstvu a čisté libové maso nakrájíme na půl centimetru silné nudličky. Česnek oloupeme a jemně usekáme, zázvor oloupeme a nastrouháme.
- Vejce rozšleháme se špetkou soli a nalijeme na olejem vymazanou pánev. Jakmile se vejce srazí, omeletu otočíme a dopečeme. Hotovou omeletu necháme zchladnout a pak nakrájíme na tenké nudličky.
- V pánvi rozehřejeme část oleje, přidáme nakrájený česnek, rychle ho orestujeme a nasypeme na něj maso. Za stálého míchání opékáme ještě 5 minut. Přilijeme sójovou omáčku, přidáme strouhaný zázvor, ochutíme kayenským pepřem
- a přidáme sójové klíčky. Dusíme společně ještě minutu. Sundáme z ohně a vmícháme nasekaný koriandr a citronovou trávu.
- Rýžové nudle připravíme podle návodu na obalu. Baby zeleninu nakrájíme na menší kousky, oloupanou mrkev na kostičky. Na pánvi rozehřejeme zbylý olej a zeleninu na něm orestujeme. Do misek rozdělíme nudle a na ně navršíme maso s klíčky, zeleninu a vaječné nudličky.

















