Těstovinový salát s rajčaty

Těstovinové saláty jsou ideálním obědem v letních měsících.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    482 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2015 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    53,2 g

    60 %

    53 %

  • Vláknina

    2,8 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    15,8 g

    25 %

    23 %

  • Tuky

    22,3 g

    34 %

    32 %

  • nasycené

    7,6 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Těstoviny uvaříme na skus, propláchneme je studenou vodou a necháme okapat. Pak je vložíme do salátové mísy.
  2. Rajčátka omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Olivy nakrájíme na kolečka. Tvrdý sýr nastrouháme najemno. Rajčata a olivy vmícháme do tětovin, přidáme utřený česnek, nastrouhaný sýr a nasekané čerstvé bylinky. Salát ochutíme vegetou, pepřem a trochou cukru. Přilijeme olivový olej, vinný ocet a vše dobře promícháme.
  3. Salát vložíme do ledničky a necháme vychladit. Vychlazený salát posypeme hoblinkami parmezánu a podáváme s bílým pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Smažené sýrové kuličky se šunkou

S touto večeří sklidíte doma velký úspěch.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.