Šumavský řízek se zelným salátem

Skvělý recept na rodinný oběd.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    451 KCal

    20 %

    19 %

  • Energie

    1887 KJ

    20 %

    19 %

  • Sacharidy

    35,6 g

    40 %

    36 %

  • Vláknina

    2,7 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    24,8 g

    39 %

    37 %

  • Tuky

    22,6 g

    35 %

    32 %

  • nasycené

    5,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Hmotu necháme 5 minut odležet, pak z ní vymačkáme tekutinu. Do vymačkaných brambor přidáme vejce, polohrubou mouku, strouhanku, mléko, sůl, pepř, majoránku, drcený česnek a vše zpracujeme v těsto.
  2. Vařené uzené maso nakrájíme na plátky, které obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozpálíme tuk, na který vlijeme jednu naběračku bramborákového těsta a uhladíme do potřebného tvaru. Na těsto položíme plátek uzeného masa a přelijeme bramborákovým těstem, které zarovnáme tak, aby se na okrajích spojila dolní i horní vrstva těsta.
  3. Smažíme po obou stranách dozlatova. Usmažený řízek vyjmeme a necháme okapat na kuchyňských papírových utěrkách. Podáváme s jarním salátem.
Autor:

Podobné recepty

Holandský řízek

Nevíte co uvařit k obědu? Připravte holandský řízek s bramborovou kaší.

Řízek plněný ananasem a sýrem

Aby nebyl kuřecí řízek suchý, naplňte ho sýrem a ananasem.

Kuřecí řízek s bramborovým salátem

Na tomto jednoduchém obědě si pochutná celá rodina.

Novohradský řízek

Tento oběd zachutná celé rodině.

Vepřový řízek v bramboráku

Zkuste zkombinovat bramboráky a vepřovou panenku.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.