Ingredience
Postup
- Brambory očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Hmotu necháme 5 minut odležet, pak z ní vymačkáme tekutinu. Do vymačkaných brambor přidáme vejce, polohrubou mouku, strouhanku, mléko, sůl, pepř, majoránku, drcený česnek a vše zpracujeme v těsto.
- Vařené uzené maso nakrájíme na plátky, které obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozpálíme tuk, na který vlijeme jednu naběračku bramborákového těsta a uhladíme do potřebného tvaru. Na těsto položíme plátek uzeného masa a přelijeme bramborákovým těstem, které zarovnáme tak, aby se na okrajích spojila dolní i horní vrstva těsta.
- Smažíme po obou stranách dozlatova. Usmažený řízek vyjmeme a necháme okapat na kuchyňských papírových utěrkách. Podáváme s jarním salátem.

















