Kuřecí řízek s bramborovým salátem
Na tomto jednoduchém obědě si pochutná celá rodina.
Vaření 60 min
bez odležení
Postup
- Brambory omyjeme a ve slupce uvaříme ve slané vodě doměkka. Necháme je zchladnout, oloupeme a překrájíme na menší kousky. Růžičky brokolice uvaříme na skus, scedíme a hned propláchneme studenou vodou. Celer a papriku očistíme. Cibuli oloupeme. Celer, cibuli a okurky nakrájíme na tenké plátky, papriku na kostičky. Vše dáme do velké mísy.
- Přidáme ančovičky, hořčici, dochutíme olivovým olejem a vinným octem. Osolíme, opepříme, a nakonec přidáme nasekaný kopr. Promícháme a necháme asi 2 hodiny rozležet.
- Kuřecí prsa podélně nakrájíme na plátky, které lehce naklepeme a osolíme. Do mísy nalijeme mléko, přidáme vejce a rozmícháme. Osolíme, přisypeme mouku a vytvoříme hladké těstíčko. Do druhé mísy dáme kukuřičné lupínky a podrtíme je. Kuřecí plátky obalíme nejprve v těstíčku a pak je vložíme do kukuřičných lupínků, které na řízečky důkladně přitiskneme.
- V hluboké pánvi rozpálíme rostlinný olej a řízky v něm osmažíme z obou stran dozlatova. Po osmažení je hned pokládáme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Řízky podáváme s bramborovým salátem a ozdobíme dílky citronu.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
565 KCal
26 %
24 %
-
Energie
2363 KJ
26 %
24 %
-
Sacharidy
41,2 g
47 %
41 %
-
Vláknina
7,5 g
25 %
25 %
-
Bílkoviny
49,5 g
79 %
73 %
-
Tuky
21,0 g
32 %
30 %
-
nasycené
3,2 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA