Novohradský řízek

Tento oběd zachutná celé rodině.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    321 KCal

    15 %

    13 %

  • Energie

    1344 KJ

    15 %

    13 %

  • Sacharidy

    16,8 g

    19 %

    17 %

  • Vláknina

    2,5 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    42,8 g

    68 %

    63 %

  • Tuky

    8,6 g

    13 %

    12 %

  • nasycené

    2,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na stejně velké plátky. Přes fólii je mírně naklepeme a okraje nařízneme. Řízky osolíme a opepříme.
  2. Šunku nakrájíme na nudličky a vařený květák na malé kousky. Kudrnku omyjeme, vytřepeme dosucha a nasekáme najemno.
  3. Vejce rozklepneme do misky a rozkvedláme. Přidáme mouku, vmícháme šunku, květák a petrželku. Těstíčko osolíme a lehce promícháme.
  4. V hlubší pánvi rozpálíme olej. Řízky z jedné strany namáčíme v těstíčku a touto stranou je vkládáme do oleje. Osmažíme je dozlatova, pak řízky obrátíme a opečeme i z druhé strany doměkka. Odkládáme je na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. K řízkům můžeme podávat teplou míchanou zeleninu.
Autor:

Podobné recepty

Holandský řízek

Nevíte co uvařit k obědu? Připravte holandský řízek s bramborovou kaší.

Řízek plněný ananasem a sýrem

Aby nebyl kuřecí řízek suchý, naplňte ho sýrem a ananasem.

Kuřecí řízek s bramborovým salátem

Na tomto jednoduchém obědě si pochutná celá rodina.

Vepřový řízek v bramboráku

Zkuste zkombinovat bramboráky a vepřovou panenku.

Zvěřinový řízek na pivě

Udělejte radost partnerovi pořádným obědem.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.