Ingredience
Postup
- Maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na stejně velké plátky. Přes fólii je mírně naklepeme a okraje nařízneme. Řízky osolíme a opepříme.
- Šunku nakrájíme na nudličky a vařený květák na malé kousky. Kudrnku omyjeme, vytřepeme dosucha a nasekáme najemno.
- Vejce rozklepneme do misky a rozkvedláme. Přidáme mouku, vmícháme šunku, květák a petrželku. Těstíčko osolíme a lehce promícháme.
- V hlubší pánvi rozpálíme olej. Řízky z jedné strany namáčíme v těstíčku a touto stranou je vkládáme do oleje. Osmažíme je dozlatova, pak řízky obrátíme a opečeme i z druhé strany doměkka. Odkládáme je na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. K řízkům můžeme podávat teplou míchanou zeleninu.

















