Zvěřinový řízek na pivě

Udělejte radost partnerovi pořádným obědem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    459 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1920 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    7,1 g

    8 %

    7 %

  • Vláknina

    2,2 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    44,6 g

    71 %

    66 %

  • Tuky

    25,5 g

    39 %

    36 %

  • nasycené

    7,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Medailonky omyjeme, osušíme a lehce naklepeme. Osolíme je a opepříme. Poté každý kousek masa obalíme plátkem slaniny, v případě potřeby je upevníme párátkem.
  2. V pánvi rozehřejeme sádlo a připravené medailonky na něm pečeme z každé strany asi 4 minuty. Vyjmeme je a uchováme v teple.
  3. Ve výpeku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Pak přidáme očištěnou a na kousky nakrájenou mrkev. Zeleninu podlijeme pivem a dochutíme tymiánem a solí a vše dusíme doměkka. Ke konci vaření přidáme do omáčky opečené maso a ještě chvíli dusíme. Hotové přírodní řízky můžeme podávat s bramborovými noky.
Autor:

Podobné recepty

Holandský řízek

Nevíte co uvařit k obědu? Připravte holandský řízek s bramborovou kaší.

Řízek plněný ananasem a sýrem

Aby nebyl kuřecí řízek suchý, naplňte ho sýrem a ananasem.

Kuřecí řízek s bramborovým salátem

Na tomto jednoduchém obědě si pochutná celá rodina.

Novohradský řízek

Tento oběd zachutná celé rodině.

Vepřový řízek v bramboráku

Zkuste zkombinovat bramboráky a vepřovou panenku.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.