Vepřový řízek v bramboráku

Zkuste zkombinovat bramboráky a vepřovou panenku.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    516 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2158 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    57,1 g

    65 %

    57 %

  • Vláknina

    7,5 g

    25 %

    25 %

  • Bílkoviny

    46,3 g

    73 %

    68 %

  • Tuky

    9,6 g

    15 %

    14 %

  • nasycené

    2,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vepřovou panenku nakrájíme šikmo na plátky, osolíme a opepříme a zlehka je naklepeme.
  2. Oloupané brambory, česnek a křen nastrouháme najemno. Z brambor vymačkáme vodu, dáme je do mísy, osolíme, opepříme, přidáme česnek, křen, majoránku, vejce, mouku a důkladně promícháme.
  3. Panenku pak namáčíme do těsta, vložíme ji do rozpáleného oleje, navrch ještě naneseme část těsta a smažíme z každé strany asi 5 minut na mírném ohni.
  4. Po osmažení ji dáme okapat na papírový ubrousek a můžeme podávat. K podávání můžeme přidat například zeleninový salátek s cibulí, dýňovými semínky a dresinkem.
Autor:

Podobné recepty

Holandský řízek

Nevíte co uvařit k obědu? Připravte holandský řízek s bramborovou kaší.

Řízek plněný ananasem a sýrem

Aby nebyl kuřecí řízek suchý, naplňte ho sýrem a ananasem.

Kuřecí řízek s bramborovým salátem

Na tomto jednoduchém obědě si pochutná celá rodina.

Novohradský řízek

Tento oběd zachutná celé rodině.

Zvěřinový řízek na pivě

Udělejte radost partnerovi pořádným obědem.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.