Novohradský řízek
Tento oběd zachutná celé rodině.
Postup
- Maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na stejně velké plátky. Přes fólii je mírně naklepeme a okraje nařízneme. Řízky osolíme a opepříme.
- Šunku nakrájíme na nudličky a vařený květák na malé kousky. Kudrnku omyjeme, vytřepeme dosucha a nasekáme najemno.
- Vejce rozklepneme do misky a rozkvedláme. Přidáme mouku, vmícháme šunku, květák a petrželku. Těstíčko osolíme a lehce promícháme.
- V hlubší pánvi rozpálíme olej. Řízky z jedné strany namáčíme v těstíčku a touto stranou je vkládáme do oleje. Osmažíme je dozlatova, pak řízky obrátíme a opečeme i z druhé strany doměkka. Odkládáme je na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. K řízkům můžeme podávat teplou míchanou zeleninu.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
321 KCal
15 %
13 %
-
Energie
1344 KJ
15 %
13 %
-
Sacharidy
16,8 g
19 %
17 %
-
Vláknina
2,5 g
8 %
8 %
-
Bílkoviny
42,8 g
68 %
63 %
-
Tuky
8,6 g
13 %
12 %
-
nasycené
2,2 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA